Tabara de vara de la Oașa din iulie 2016

Rod de vacanță – Tabăra de vară Oașa
” Na bun… mă pun să să scriu despre Oașa… mănăstirea unde mulți tinerii își schimbă traiectoriile se regăsesc, se redefinesc și se reînnoiesc.
Sincer, eu pot spune că sunt printre cei care s-au regăsit. Am ajuns în tabăra de vară destul de confuză, deoarece mă vedeam din nou în condiția de a alege în legătură cu viitorul meu.
Odată ajunsă acolo, am găsit niște tineri anormal de normali, de firești ce se manifestă liber în credința lor și care emană bucurie. Părinții de la Oașa se manifestă la fel de natural și firesc deși au de multe ori curtea mănăstirii plină de sute de caractere și personalități diferite.
Am putea spune că în privința tipicului e ca orice altă mănăstire, doar că aici ai o mulțime de oameni, care te integrează, chiar dacă ai fi definiția timidității.
În tabăra aceasta, am învățat că dacă Îl ai pe Hristos cu tine, ești chiar fericit, indiferent că unde trebăluiești …sigur Îl găsești pe undeva și ești bucuros. Și zâmbetul devine mărturie a credinței căci a fi creștin înseamnă a fi implicit bucuroși.” ( Alina Pleșcan)

„Dragă jurnalule,

Iată-mă din nou la marginea lacului Oașa privind multitudinea de candele aprinse pe cer. Călugării cu siguranță și-au luat ca ascultare să le aprindă în fiecare seară, dar îmi pare că, din greșeală sau nu, o scânteie de lumină a apărut și în inima mea. Pâlpâie și sper să nu o sting cu lipsa mea de gingășie sufletească.

Inima Munților Șureanu e mai vie ca oricând, încercând să prilejuiască o coborâre duhovnicească spre om, fără a îngădui un urcuș lumesc. Dar nu e orice inimă, căci pulsul ei poate fi auzit în bătaia clopotelor… ca sumă a bătăilor inimilor noastre. Astfel, ușor ușor, prin lucrarea ei, mintea ni se va transforma într-o fabrică de gânduri bune. Asta fiindcă mai întâi e datoria, ca apoi să vină bucuria… rezonanță a curățirii interioare.

Aici, chiar și în întuneric și ceață se vorbește despre senin. Astfel, în lumini de gând, te descoperi asemeni unui copilaș lăsat liber într-o cofetărie, și nu voiești să te mai lipsești de dulceața lucrării acestui organ de preschimbare lăuntrică.

Iar atunci îți verifici pulsul.

Și-l simți.”

(Teodora Șpan, tabăra de vară 2015)

You may also like...