Povestea noastră

Tu mai ții minte unde erai și ce făceai la începutul anului 2010? Poate că da, posibil să nu… Pentru câțiva dintre noi însă acea perioadă a rămas vie în amintire pentru că atunci au ajuns pentru prima dată la Mănăstirea Oașa din județul Alba. Era iarnă când au descoperit oaza, dar au simțit de la bun început că locul este unul binecuvântat. Așa se face că li s-a cuibărit adânc în suflet dorința de a se reîntoarce. Astfel, pas cu pas, liceenilor li s-a schimbat viața. Oașa nu doar că i-a unit, ci i-a și ajutat să se înțeleagă pe ei înșiși și să se cunoască reciproc. Găsindu-și tot mai multe preocupări comune, au început să se bucure din ce în ce mai mult să fie împreună și s-au gândit să dea acestui nucleu de optimism numele de Organizația Tinerilor din Sibiu.
Iată că au trecut mai bine de cinci  ani de atunci! Cei câțiva tineri „fondatori” au crescut frumos și, cel mai important, au transmis mai departe darul pe care l-au primit. Acum suntem câteva zeci de elevi de liceu și studenți. Ne întâlnim cât de des avem ocazia (dacă nu zilnic, cel puțin de două-trei ori pe săptămână) pentru a ne împărtăși  semințele de bine sădite în inima fiecăruia dintre noi. Cântăm Paraclisul Maicii Domnului, organizăm conferințe, activități caritabile, tabere la Mănăstirea Oașa și la Schitul Sf. Ioan Evanghelistul (metocul Oașei), ieșiri în natură, și câte altele!
Credem că fiecare om e unic și are un rost de împlinit. Noi suntem atât de diferiți, și totuși, atât, atât de asemănători. Ne unesc Ortodoxia, dragostea de România și de tot ce înseamnă păstrarea și valorificarea tradițiilor, entuziasmul, bucuria de a regăsi seninătatea Oașei, îmbrățișările și zâmbetele sincere, simplitatea de a dărui fără a aștepta nimic înapoi, și , bineînțeles, tinerețea care se revarsă pretutindeni în jurul nostru.
Dacă ești elev sau student sibian,  așteptăm cu drag să ni te alături! Caută-ne! Dacă nu, te găsim noi :)!